Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin TUSEB Başarısı

2023-B-02 / TÜRKİYE SAĞLIK ENSTİTÜLERİ BAŞKANLIĞI B GRUBU AR&GE PROJE DESTEK PROGRAMI kapsamında 35703 no’lu “İnsan Tonsilla Palatinasından Elde Edilen Mezenkimal Kök Hücre ve Eksozomların Deneysel Sensorinöral İşitme Kaybı (SNİK) Üzerine Etkisi başlıklı proje ile TUSEB tarafından destek almaya hak kazanmıştır. Sensörinöral işitme kaybı hem erişkin hem pediatrik hasta gruplarında günümüzde hayli artan bir problem olmasına rağmen, tedavi alternatifleri de oldukça kısıtlı kalmış, henüz kesinleşmiş bir tedavi protokolü ortaya konulmamış, yapılan çalışmalarda klinik takiplerde iyileşme aynı oranda artış göstermemiştir. Söz konusu çalışmada; kök hücre ve eksozomların, güncel tedavi olarak uygulanan steroid tedavisi ile karşılaştırarak, tedavi alternatifi olarak ortaya konması hedeflenmiştir.

Sağlık Bilimleri ve Teknoloji alanında ilk çağrısı 2019 yılında yılında açılan ve 2023’te 30 konu başlığına 4 ana AR&GE proje çağrısı altında yapan TUSEB Ar-Ge Proje B grubu çağrıları ile devam ettirmiştir. Sağlık Bilimleri ve Marmara Üniversitesi ile ortak olarak yapılan bu çalışmada Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden Doç. Dr. Erdoğan BULUT ve Dr. Öğr. Üyesi Onur ERSOY’un deneysel olarak SNİK’nın oluşturulması ve tedavi sonrası histopatolojik değerlendirmeler ile yer alacaklardır. Merkez Müdürü Erdoğan BULUT, merkezin ulusal ve uluslararası düzeyde birçok çalışmaya destek verdiği ve bu alandaki yeterliliği ile TUSEB projesi de almaya hak kazanarak bir kez daha göstermiştir. 13-16 Kasım 2024 tarihleri arasında da 3. Kez Trakya Üniversitesi’nde düzenleyeceğimiz kongremiz ile hem merkezimizin görünürlüğünü arttırmış hem de üniversitemizi tekrar tanıtmış olacağız.

TUSEB projesinden dolayı Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimizi ve öğretim üyelerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.

Ek Resimler
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 37 kez okundu.