HAKKIMIZDA

Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
(Mirko TOS Ear & Hearing Research Center-MTEHRC)

Trakya Üniversitesinin vizyonu; üniversite sanayi iş birliğinin önemi konusunda hem iç hem dış paydaşlarında farkındalık yaratan, toplumsal faydaya yönelik bilimsel çalışmaları ve gelişme potansiyeli olan çalışma alanlarını öncelikli olarak destekleyen, üniversitede üretilen bilginin uygulamaya dönüştürülmesindeki süreçleri kolaylaştıran ve teşvik eden, ileri teknoloji uygulamalarını katma değer yaratan çözümlere dönüştüren, öncü bir üniversite olmaktır.

Belirlenen vizyon doğrultusunda, dünyada ve Türkiye’de önemli sağlık sorunu haline gelen kulak hastalıklarının ve buna bağlı olarak gelişen işitme ve denge kayıplarının üniversite içindeki tanı ve tedavi olanaklarının geliştirilmesi amacı ile kurulan Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (Mirko TOS Ear & Hearing Research Center) ulusal ve uluslararası klinikler ve diğer organizasyonlarla iş birliği yapılması, Merkez faaliyetleri yolu ile kulak hastalıkları alanındaki bilimsel araştırma faaliyetlerinin arttırılması amaçlanmıştır.

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 09/01/2019 tarihli 2547 sayılı kanunun 2880-7/d-2 maddesi uyarınca kurulması ve kurulan bu yapıya Prof. Mirko TOS’un isminin verilmesi uygun görülmüştür. Dünya’da otoloji ve nörotolojinin en önemli öncülerinden biri olan Prof. Dr. Mirko TOS, Ülkemize ve Edirne’ye özel bir ilgi göstermiştir. YÖK tarafından kabul edilen merkezin kurucu müdürü Prof. Dr. Cem UZUN’un da aralarında olduğu birçok Türk akademisyen yanında eğitim almış, kendisiyle birlikte projeler gerçekleştirmiştir.

Rektörlük bünyesinde yapılandırılan Merkez görev ve faaliyetlerini devam ettirmektedir.
Bu içerik 29.06.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 363 kez okundu.